Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde 4 Haziran Çarşamba günü ‘Sağlığı Tehlikeyi Düşürücek Gıdalar’ listesini güncelledi. Güncellediği listede peynirde yapılan ‘Uygunsuzluk’ tedirgin etti. Tarım ve Orman Bakanlığı, “Sağlığı …
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde 4 Haziran Çarşamba günü ‘Sağlığı Tehlikeyi Düşürücek Gıdalar’ listesini güncelledi. Güncellediği listede peynirde yapılan ‘Uygunsuzluk’ tedirgin etti.
Tarım ve Orman Bakanlığı, “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” listesine uygunsuz ürünleri ekledi. Güncel listede, süt ve süt ürünler grubunda tam yağlı eritme peynirinde natamisin tespit edildi.
PEYNİRDE NATAMİSİN TESPİTİ
Mersin Mut ilçesinde bulunan Mutum Süt Ürünleri Tarım Hayvancılık İnşaat Gıda Nakliye Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nde süt ve süt ürünleri grubunda tam yağlı eritme peynirinde natamisin uygunsuzluğu tespit edildi.
NATAMİSİN TESPİTİ NEDİR?
Natamasin belirli türdeki mantar ve mayaların büyümesini engelleyerek gıdaların raf ömrünü uzatan maddedir. Streptomyces natalensis adlı bakteriden elde edilir ve özellikle küf ve maya gibi mantarların büyümesini engellemede etkilidir.