Mutfak enflasyonu hız kesmezken, İstanbul’da kırmızı ete bir günde gelen fahiş zam vatandaşın sofrasını bir kez daha vurdu. Et ve Süt Kurumu’nun ithalat tartışmaları sürerken kasaplarda kıyma 950, kuşbaşı 1.000 lirayı gördü.
Türkiye’de mutfak enflasyonu durulmuyor. Gıda fiyatları vatandaşı kara kara düşündürürken, vatandaşın ucuza et alabilmek için uzun kuyruklar oluşturduğu Et ve Süt Kurumu ithalat skandalı ile gündeme gelirken, dar gelirlinin adeta tadını unuttuğu kırmızı ette de zamların ardı arkası kesilmiyor.
Bu kapsamda İstanbul’da bazı kasaplarda kırmızı et fiyatları bir günde zamlandı. Güngören Haznedar’da bir kasapta bir kilogram kıymanın fiyatı 800 liradan yüzde 18.7’lik artışla 950 liraya çıktı. Kuşbaşının kilogram fiyatı ise 900 liradan yüzde 11’lik artışla 1.000 liraya ulaştı.